szerző:
hvg.hu

300 millió forint törzstőkével új kiadóvállalat indult Figyelő Centrál néven - tudta meg a hvg.hu.

Két magánszemély, Szincsák Anita és Csorbai Hajnalka a tulajdonosa annak a cégnek, amelyet Figyelő Centrál Kft. néven alapítottak a múlt héten. A 300 millió forint törzstőkéjű társaság többségi tulajdonosa a hvg.hu információja szerint 240 millió forintos üzletrésszel Szincsák, a kiadóvállalat ügyvezetője pedig a kisebbségi tulajdonos Csorbai.

A névválasztás azért figyelemre méltó, mert a Figyelő gazdasági hetilap kiadója, a Mediacity Kft. 2015 novembere óta felszámolás alatt áll, és hetek óta terjednek a szakmai hírek az újság eladásáról.

A hvg.hu kereste a felszámolót, egyelőre nem kaptunk választ.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!