szerző:
hvg.hu

Milliárdos céget alapított az állam, amivel centralizálni akarja az iparipark-fejlesztéseket – értesült a hvg.hu.

Kisajátítaná, megvenné az ipari parkok számára kiszemelt ingatlanokat az állam. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ezért egymilliárdos alaptőkéjű céget alapított, amelynek az lesz a feladata, hogy koncepciókat dolgozzon ki, tárgyaljon befektetőkkel, megszerezze az ingatlanokat.

A Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. az állam kizárólagos tulajdonában marad. Egy félmilliárd forintra értékelt marcali telket is bevittek a cégbe. A fejlesztőcéget információink szerint alaposan feltőkésítik, akár tízmilliárd forinttal is rendelkezik majd az induláskor.

A cég vezetője Török Zsombor lesz, aki a Wallis Ingatlannál kezdett dolgozni, majd nemzetközi magáncégeknél foglalkozott iparipark-fejlesztésekkel. A felügyelőbizottságban benne van – más vagyonkezelős vezetők mellett - Szivek Norbert, a Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatója is.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!