szerző:
MTI

Nem a Tiborcz-féle Elios Zrt-ről van szó, hanem csarodai Bereg Led Kft.-ről. A cég húsz kilométernyi útszakaszra kapott megbízást Szudán fővárosában, ahová magyar fejlesztésű lámpatesteket fognak telepíteni.

A csarodai Bereg Led Kft. 2,2 millió euró, vagyis 683 millió forint  értékben szállíthat utcai világításra szolgáló napelemes lámpatesteket Szudánba, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatása szerint.

Az egyedi magyar technológiával készülő, szabadalommal védett termékek Szudán Észak-Darfúr tartományának székhelyén, el-Fásirban világítanak majd meg mintegy 20 kilométernyi utcaszakaszt. A lámpatestek telepítését várhatóan a nyár elejére fejezik be.

A tárca szerint az üzletkötés a Kartúmban egy éve működő Szudáni-Magyar Kereskedőház, valamint a kairói magyar nagykövetség támogatásával és együttműködésével valósult meg, és így a magyar kormány déli nyitási politikájának újabb sikereként értékelhető.

A minisztériumban úgy látják, a Bereg Led Kft.-nek jó esélyei vannak arra, hogy a mostani projekt megvalósítása után további szerződéseket kössön közterek megvilágítására Szudán más részein is.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!