szerző:
hvg.hu

Bár Budapest visszavonta a 2024-es olimpiai pályázatát, mégis megépítik a játékokhoz szükséges létesítményeket. Elsőként talán a Budapest Atlétikai Stadion készülhet el, tegnap írták ki rá a tervpályázatot.

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. tervpályázatot írt ki a Budapest Atlétikai Stadion megtervezésére a csütörtökön megjelent európai uniós közbeszerzési értesítő szerint – írta a Magyar Nemzet.

A pályázat ismertetésében az áll, hogy a stadion megépítésével a kormány célja a hazai verseny-, utánpótlás- és szabadidősport számára magasabb színvonalú szolgáltatások nyújtása, az olimpiai felkészülés sportszakmai feltételeinek biztosítása, egyes sportágak elterjedésének és hozzáférhetőségének javítása.

A nyílt pályázatot nem uniós forrásokból kívánja finanszírozni az állam.

A Budapest Atlétikai Stadion helyszínéül a kormány a Rákóczi híd pesti hídfőjétől délre fekvő 15 hektáros területet nézte ki, amelyet a magyar állam már 2014-ben 16,55 milliárd forintért megvásárolt.

Fürjes Balázs, a Budapest 2024 olimpiai projekt vezetője korábban a költségekkel indokolta, hogy az olimpiától függetlenül is megépíti az állam a szükséges sportlétesítményeket. Akkor beszélt arról is, hogy a Duna-partra megálmodott olimpiai stadionban a hazai atlétikai szövetség javaslatára már 2023-ban világbajnokságot rendeznének.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!