szerző:
Zelki Benjámin

Előbb lehet gát a Rómain, mint hogy a népszavazási kezdeményezések célt érnének.

Tarlós István főpolgármester hétfőn jelentette be, hogy mivel már nem szakmai vita folyik a Római-parti gát ügyben – azaz a gát-párti Római-partért Egyesület jókorát zsidózott Facebook-oldalán–, inkább népszavazást kezdeményez az kérdésről. A főpolgármester bejelentése nagyon bíztatóan hangzik, ám egyáltalán nincs garancia arra, hogy a dolog eljut a népszavazásig

A kopaszbalhé óta emlékezhetünk: ha egyszer egy témáról valaki már beadott népszavazást, addig más nem adhat be újabbat, amíg azt el nem bírálják. Márpedig jelenleg ez a helyzet a Római-parton, az Együtt és a Párbeszéd ugyanis augusztus 3-án népszavazási kezdeményezést nyújtott be a gát ügyében, ezt pedig még nem bíráltak el - tudtuk meg Tarlós István sajtófőnökétől. Szűcs Somlyó Mária hozzátette: ebben az ügyben a Kúria döntésére várnak. Ez értesüléseink szerint két-három hét múlva várható.

Utána következik majd a szeptember 27-i közgyűlés, ott döntenek arról, hogy egyáltalán támogatják-e a főpolgármester népszavazási előterjesztését, vagy nem.

Amíg ezek az ügyek nem zárulnak le, senki nem intézkedik a gát időközben folyó előkészítési munkálatainak leállításáról – tudtuk meg a főpolgármesteri iroda kommunikációs igazgatóságától. Vagyis a tervezés folyik tovább.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!