szerző:
HVG

Módos Márton, az Inforádió ügyvezetője befektetési céget indított 881 Média Invest Kft. néven – írja HVG e heti számának Cégvilág rovata.

Az Inforádió jelenleg Spéder Zoltán egyre fogyatkozó médiacsoportjába tartozik, idén júniusban apport címén a cemp-x Zrt.-re íratta a rádiócéget, amelyet még 2008-ban szerzett meg a Közép Európai Média és Kiadó Zrt. (angol neve utána közkeletű rövidítéssel: CEMP) nevű vállalata.

Spéder az index.hu-tól és a portfolio.hu-tól is megvált, az utóbbit a kiadó vezetői szerezték meg. Ezért nem lenne meglepő, ha a Inforádióra is hasonló sors várna. Erre utal a Módos Márton által alapított új cég neve, a 881 Invest Kft. is, hiszen az Inforádió a 88.1 MHz-en hallható. Az 5 millió forint jegyzett tőkéjű Inforádió Kft.  tavaly nyereséges volt, 393 millió forint árbevételből 8,6 millió forintos adózott eredményt hozott össze. Spéder régi cégéből, a CEMP-ből sorra veszi ki a cégeket, azok a cemp-x-be kerülnek, amelynek megalapításáról először a hvg.hu adott hírt tavaly októberben.

További friss céghíreket a HVG hetilap megújult, kétoldalasra bővült Cégvilág rovatában találnak.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!