szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Új vagyonkezelő céget jegyeztetett be pénteken Spéder Zoltán cemp-x online Zrt. néven - tudtuk meg. Az index.hu sorsa lehet a tét.

Tízmillió forint alaptőkével új vagyonkezelő céget alapított Spéder Zoltán, a kormányzatnál mostanra kegyvesztetté lett milliárdos. A pénzügyi szférából már kiszorított üzletember médiavállalkozásai is veszélyben vannak: az Index-csoport még áll, de például a portfolio.hu-t üzemeltető NET Média Zrt. már új kezekbe került.

A cemp-x online Zrt. egyedüli tulajdonosa Spéder, az igazgatóságba Ziegler Gábor, Pusztay András és Prigyeni Lénárd Ferenc került be. Az új társaság a milliárdos mostani médiaholdingja, a Közép Európai Média és Kiadó Zrt. (CEMP) angol rövidítésére utal, ez a társaság a tulajdonosa az Index.hu Zrt.-nek is.

Az új cég létrehozása összefüggésben lehet a hírportál sorsával, hiszen a Ziegler és Pusztay az Index.hu Zrt. igazgatósági tagjai. Prigyeni pedig fejlesztőmérnök, aki az index.hu és a CEMP fejlesztési stratégiájának kidolgozásában vett részt (2007-től a CEMP csoporthoz tartozó Inda-Labs Zrt. programigazgatója. 2011-től az igazgatóság tagja). A cégvezetésben – szemben az index.hu kiadójával – Spéder nem vállalt szerepet.

A cégcsoport – amelyben már van egy CEMP-X Kulturális Kft. – sietős átalakítására utal, hogy a cemp-x online létrehozásáról tegnapelőtt született meg a végső döntés, a NET Média eladását pedig tegnap tették közhírré, ugyanazon a napon, amikor Spéder befizette a cégalapításkor szükséges alaptőkerészt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!