szerző:
hvg.hu

A szerződésmódosítás szerint utólag jöttek rá, hogy klímát is kellene rakni azokba a létesítményekbe, ahol emberek vannak.

Bár július végén befejeződött a vizes világbajnokság, de a költségek még most is tovább emelkednek, most az Átlátszó írt arról, hogy újabb közel 28 millió forinttal.

A vizes vébét szervező Bp2017 Kft. tavaly év végén bízta meg a Hanley Service Kft.-t a balatonfüredi nyílt vízi úszáshoz szükséges létesítmények tervezésével és kivitelezésével. A cég három pályázó közül, nettó 270 millió forintos ajánlattal nyerte meg a tendert, az EU-s közbeszerzési értesítő 2017. október 21-i számában megjelent tájékoztatás szerint viszont a szerződés összegét most utólag még megemelték nettó 27,85 millió forinttal különböző pótmunkák miatt.

A pluszpénzre azért volt szükség, mert a kültéri stégeket sötétkék, tűzálló szőnyeggel borították be, a 100 nm-es VIP-sátor nem puha, hanem merev falú lett, a balatonfüredi Tagore-sétányon gyorsított ütemterv szerint kellett végezni a bontási munkálatokat, és mert rájöttek, hogy klíma kell a létesítményekbe

54 db klímaberendezés biztosítása: Megrendelő tájékoztatást küldött, hogy azon létesítményekben, ahol emberek tartózkodnak, oda klímát kell biztosítani a versenyidőszak alatt. Ez összesen 54 db klíma beépítését jelenti

– írták.

A budapesti székhelyű, 2012-ben bejegyzett, korábban offshore-hátterű Hanley Service Kft. tulajdonosa Lacza Zsolt, és ez a cég az, amely 10 tanuszodára és tornacsarnokra is megbízást kapott az államtól, ám mindeddig egyet sem adott át, annak ellenére, hogy a költségek időközben ezeknél is drágultak.

A vizes vébé nyilvánosságra került szerződéseinek értéke most ezzel a módosítással együtt összesen nettó 107 milliárd, vagyis bruttó 135,89 milliárd forint.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!