szerző:
hvg.hu

A Bloomberg is megírta, a NAV elnök odaszólt, és csökkent a benzin ára.

A világ egyik legbefolyásosabb üzleti hírügynöksége, a Bloomberg is megírta, Tállai András NAV-elnök, fideszes országgyűlési képviselő tárgyalt a Mollal, hogy Mezőkövesden csökkenjen az üzemanyag ára. Csökkent is. A politikus erről maga számolt be büszkén szombaton a Facebook-oldalán. Tállai hétfőn azt mondta, csak a munkáját végezte, mikor az olcsóbb üzemanyagért lobbizott, de azt mondta, ő csak tájékozódni akart, nem követett el törvénysértést.

A Molt vasárnap, illetve hétfőn is megkérdeztük, hogyan fordulhat elő ez, de nem válaszoltak kérdéseinkre. A Bloomberg cikkben sem található magyarázat. A cikk az Index szerint hétfőn még címlapon volt. Az ATV-ben megkérdezték az akcióról Németh Szilárd Fidesz-alelnököt, aki nem hallott az esetről, annyival ütötte el, majd felhívja Tállait, és megkérdezi erről.

Az ellenzék nem ilyen megértő, a DK az Európai Bizottsághoz fordul, mert szerinte Tállai közbenjárása torzította a piacot, az LMP pedig feljelentést tesz hivatali visszaélés miatt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!