szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csak a képviselői munkáját végezte, amikor az olcsóbb üzemanyagért lobbizott - mondta az RTL Klubnak Tállai András, a NAV-ot vezető fideszes államtitkár.

Tállai András szombaton a Facebookon büszkélkedett azzal, hogy a közbenjárása után a Mol csökkentette az árakat a választókerületében, Mezőkövesden és környékén - idézte fel a hétfő esti Híradóban az RTL Klub.

A benzin ára ott 11 forinttal, a gázolajé pedig 5 forinttal csökkent, miután tárgyalt a Mollal.

A NAV vezetője szerint több választója is szólt neki, hogy a választókerületében túl drága az üzemanyag. Emiatt az egyik kollégája felhívta a Mol egyik vezetőjét, aki azt mondta, már tudnak a problémáról.

Szerinte nem élt vissza a hatalmával.

"Én nem mint NAV-vezető jártam el, nem írtam levelet, mint NAV-vezető, nem hívtam fel a hivatalomból senkit. Elmondtam, hogy hogy történt: képviseltem az emberek érdekét. Tájékozódni szerettünk volna arról, hogy mi ennek az oka" - mondta a Híradóban.

Tállai András szerint az üzemanyagkereskedőknek csökkenteniük kellene az árakat ott, ahol szegényebb emberek élnek.

"Fölvetődhet az a kérdés, hogy a piaci szereplők árképzési gyakorlatát nem-e kellene esetleg felülvizsgálni, vagy jobban ahhoz igazítani, hogy az emberek milyen minőségben élnek egy térségben, egy városban vagy egy településen" - tette hozzá.

A NAV vezetője szerint egyébként Magyarországon nem drága az üzemanyag, és a jövedéki adóját sem kell csökkenteni.

Az MSZP szerint a fideszes politikusnak azt kellene elintéznie, hogy ne csak a választókerületében, hanem az egész országban csökkenjen az üzemanyag ára.

A DK szerint Tállai András közbenjárása torzította a piacot, ezért az Európai Bizottsághoz fordulnak. Az LMP pedig feljelentést tesz hivatali visszaélés miatt.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
India megkezdte a világ legnagyobb oltási kampányát

India megkezdte a világ legnagyobb oltási kampányát

Késnek az oltások Olaszországban

Késnek az oltások Olaszországban

Megszűnt az útlezárás az M5-ös autópályán Balástyánál

Megszűnt az útlezárás az M5-ös autópályán Balástyánál