szerző:
MTI

A Pest megyei Bag község határában a 3. számú főút és a 3105. jelű út kereszteződésénél 674 millió forint tervezett költségvetéssel, állami forrásból körforgalom épül - mondta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

A csomópontban már több súlyos, az elmúlt öt évben két halálos baleset is történt, de a körforgalom közel nullára csökkenti a veszélyességet. A közbeszerzés tavasszal jelenik meg, és ha a kisajátítás is gördülékeny lesz, akkor még az idén elkészül a körforgalom - tette hozzá az államtitkár.

Tóth Gábor (Fidesz-KDNP) Bag polgármestere arról beszélt, hogy a környék polgármesterei már tüntetést is szerveztek a körforgalom megépítéséért. A csomóponthoz közel található az M3 autópálya le- és felhajtója, így a forgalom nagy a környéken. 

A polgármester üdvözölte, hogy közvilágítás, gyalogátkelőhely és a buszmegálló áthelyezése is szerepel a programban.

Vécsey László fideszes országgyűlési képviselő pedig arról beszélt, hogy a környék képviselői és polgármesterei három éve szorgalmazzák a körforgalom megépítését, de arra most lett anyagi lehetőség. Völner Pál ezzel kapcsolatban kifejtette: jellege miatt az uniós támogatások közé nem fért be ez a projekt, ezért épül meg nemzeti forrásból. 

A hasonló beruházások tapasztalata az, hogy a balesetek száma legalább a felére, de inkább negyedére-ötödére esik vissza az átadás után.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!