szerző:
MTI

Most egy kézicsarnokot kezdenek építeni, de a város jégcsarnokot is akar.

Közel 1,3 milliárd forintból új, ezer ember befogadására is alkalmas kézilabdacsarnok épül Hatvanban, a létesítmény alapkövét csütörtökön tette le Horváth Richárd polgármester és Antalóczy Péter, a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület elnöke.

A városvezető köszöntőjében felidézte: több mint egy éve kezdődött az önkormányzat és az egyesület közreműködésében megvalósuló csarnok tervezése. Az alapkő letétele után munkagépek is felvonulnak az egykori cukorgyár területén. Horváth Richárd közölte, a beruházáshoz az önkormányzat mintegy 390 millió forintnyi önerőt biztosított, a többi - alig egy év alatt - tao-támogatásokból gyűlt össze.

Elhangzott, hogy a várhatóan 2018 közepére elkészülő, "nagy űrt betöltő" új létesítmény a kézilabda mellett más sportágaknak és civil szervezeteknek is otthont ad majd.

A polgármester egyúttal azt is bejelentette, 1,2 milliárd forintos beruházással, hasonló konstrukcióban új jégcsarnok is épül a volt cukorgyár területén 2019-ben.

Az önkormányzat korábbi tájékoztatása szerint a beruházás célja az is, hogy a kézilabda-egyesület minden korosztályban indítson utánpótláscsapatot, a felnőtt együtteseket pedig szeretnék az NB I/B-ben, de legalább az NB II-ben tartósan szerepeltetni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!