szerző:
MTI

A miniszterelnök megnyomta a nagy piros gombot Zalaegerszegen. Egy alapkőletételen a magyar kisebbrendűségi érzés egyik állandó megnyilvánulásának nevezte, hogy európai uniós támogatás nélkül nem is lenne gazdasági fejlődés Magyarországon.

Mi "magyar Magyarországot akarunk, a mi munkaerő-tartalékainkat akarjuk mozgósítani, nem akarunk bevándorlókat, migránsokat". A mi szemünk előtt egy teljesítményre, munkára, innovációra és hagyományos értékekre épülő európai jövő áll, meggyőződésünk, hogy egy ilyen Európában mi magyarunk helyt tudunk majd állni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Zalaegerszegen, egy járműipari tesztpálya alapkőtletételén. A 40 milliárd forintból megvalósuló tesztpálya a hagyományos és önvezető járművek tesztelésére is alkalmas lesz.  

©

Orbán a magyar kisebbrendűségi érzés egyik állandó megnyilvánulásának nevezte, amikor azt lehet hallani, hogy európai uniós támogatás nélkül nem is lenne gazdasági fejlődés Magyarországon. A mi jövőképünk a hagyományos európai élet, ami a "munkára, az innovációra és a teljesítményre akarja építeni az európai jövőt", de a fejlődés mellett az értékek megőrzéséről is gondoskodni kell. Ki kell állni "a családok, a nemzeti közösségeink, az egyházi közösségeink, a gyermeknevelés hagyományos formái, a hagyományos családmodell mellett, amit össze lehet illeszteni azzal a hatalmas lendületű ipari fejlődéssel, amit nem tudunk elkerülni".

Orbán szerint "büszkének kell lennünk arra, hogy tudunk Mercedest, Audit és Suzukit gyártani, de azt szeretnénk, hogy legalább részben itt terveznék és fejlesztenék, de ha lehet, akkor teljes egészében itt is tesztelnék őket".

További mondatok Orbántól frissen Zalaegerszegről:

  • Magyarország felkerül a járműipari kutatás-fejlesztés és tesztelés világtérképére,
  • mi magyarok teszünk egy lépést, hogy Közép-Európa egyik járműipari fellegvárává váljunk
  • a tesztpálya bizonyítja, hogy mi nem mankón és mankóval közlekedünk, nem más lábán állunk
  • az ipari forradalmat engedjük be ebbe a térségbe

És még egy bónusz Vigh Lászlótól, a térség fideszes országgyűlési képviselőjétől: a tesztpályával a hazai ipar "Magyarország járműipari Szilícum-völgyét" teremtheti meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!