szerző:
MTI

A Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Zrt. nyilvánosságra hozta a jövő évi tarifakoncepciójáról szóló és a jövő évi menetrendjével kapcsolatos szakmai dokumentumokat.

A BKV honlapján (http://www.bkv.hu) olvasható dokumentum a 2008-as intézkedések között sorolja fel egyebek között a havi és a harmincnapos bérletek összevonását, a kisforgalmú jegytípusok megszüntetését, az időalapú SMS-jegy, valamint az éjszakai vonaljegy bevezetését - ismerteti a közlemény. Hagyó Miklós főpolgármeste r-helyettes azután kérte a közvélemény tájékoztatását a BKV Zrt. vezérigazgatójától, miután a közelmúltban a sajtó többször arról írt, hogy jelentős jegyáremelést, illetve komoly járatritkítást tervez a közlekedési vállalat.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes csütörtökön arra kértelevelében Antal Attilát, a BKV Zrt. vezérigazgatóját, hogy mindkét dokumentumot haladéktalanul tegye hozzáférhetővé, valamint azonnal kezdje meg a fővárosi és a kerületi társadalmi, érdekképviseleti és szakmai szervezetekkel az elengedhetetlen egyeztetést. Mint írják, a BKV a kérésnek eleget tett, és a nap folyamán nyilvánosságra hozta honlapján 2008-as paraméterkönyvének és tarifakoncepciójának szakmai anyagát, valamint tájékoztató levelet küldött valamennyi kerületi polgármesternek.
   
A közlemény szerint a nyilvánosságra hozott egyik szakmai dokumentum azokat az érveket ismerteti, amelyek kiindulópontként szolgáltak a közlekedési vállalat 2008-ra vonatkozó paraméterkönyvének elkészítéséhez. A paraméterkönyv tartalmazza azokat a menetrendi adatokat, amelyek alapján a BKV járatai közlekednek, így például a követési időket, az útvonalat és a menetidőt is. A másik dokumentum azokat az alapelveket tartalmazza, amelyek alátámasztják a BKV 2008-ra tervezett tarifáinak kialakítását, valamint ismerteti a tervezett új szolgáltatásokra vonatkozó elképzeléseiket is.
   

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!