Kamerával a magyar farkasok nyomában - videó

2010. március 01., hétfő, 15:42 • Utolsó frissítés: 2010. március 01., hétfő, 15:42
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Két napig kutattuk a Magyarországon élő farkasok nyomait. Prédák maradékai, csapások, nyomok tették egyértelművé: itt vannak. Míg más országok súlyos összegeket költenek Európa csúcsragadozójának visszatelepítésére, Magyarország közömbösen szemléli a féltucat példányt. Nézze meg kétrészes videóriportunkat!

Élnek-e farkasok Magyarországon? Hogy ezt a kérdést megválaszoljuk, az ország legészakibb csücskébe, az Aggteleki Nemzeti Parkba indultunk. Burinda Tamás, természetvédelmi őr és tájegységvezető és Szabó Ádám, a Magyarországi Nagyragadozókért Alapítvány munkatársa kalauzoltak bennünket az erdei labirintusban. Nézze meg videóriportunkat!

1. rész - Burinda Tamással egy délutánt töltünk a völgyek ösvényein, a nagyragadozók nyomait keressük, alaposan körülnézünk azokon a csapásokon, ahol a magyar farkas is jár, de egyértelmű bizonyítékot nem lelünk a magyar farkas létezésére. Prédák maradékát találjuk csupán: egy gerincet és egy disznólábat. A farkasnak semmi nyoma. 

2. rész - Szabó Ádám, a Magyarországi Nagyragadozókért Alapítvány munkatársa csatlakozik hozzánk, és már kora reggel a hegygerincekre indulunk. Ádám nem kételkedik, ő tudja: a magyar farkas létezik. A szkeptikus a csapatban én vagyok, de rövidesen minden kétely elszáll. Nyomon vagyunk. 

Szabó Ádám szerint, bár "ölünkbe hullott ez a csodálatos állat", nem akarjuk megvédeni. Az illetékesek közönyét látva kétséges, hogy tartósan megmaradhatnak a farkasok Magyarországon. Élőhelyeiken szaporodási időszakban is folyik a fakitermelés, hajtóvadászatokat rendeznek a hegyeken, amelyeknek ők lennének a természetes urai. Interjú.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés
13 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2010. október 26., 23:14 Csilla

sikerült a terv?

2010. szeptember 3., 14:44 Bódi János

Jó dolgok ezek.Félelmetesek de attól függ honan nézi az ember.A vidéki kertes házból panelból vagy valami állat utáló szeméből.Aki tart állatot az tuja mire lehet számítani,főleg ha tisztában van vele hogy egy farkas pl:mikor vetemedik arra hogy be menjen a faluba kajálni.Szinte soha:veszetség de akkor nem tud enni általában a betegsége miatt. Télen ha mondjuk méteres a hó és több hétig nagy a fagy nincs mit odakinn már enni, csak be megy a faluba enniés amit talál azt eszik kutya meg egyebek.embert csak abban az esetben sztem ha jó bevan rugva azt nem tud védekezni meg a hulla. kellenének ide azok a farkasok még nagyobb egyed számban. kb mint egy telefon lefedetség.

2010. május 19., 01:25 KOZMA AGNES

SZABO UR! NAGYON TISZTELEM MUNKAJAT A FARKASOKERT.EN FRANCIAORSZAGBAN ELEK.FARKASVEDO VAGYOK.VALAMIVEL JAVULT A FRANCIA FARKASOK HELYZETE.DE CSAK VALAMIVEL.AZ USA-BAN VALOBAN SOK PROBLEMA VAN,EZ NAGYON OSSZETETT.TOBB AMERIKAI ALAPITVANNYAL ALLOK KAPCSOLATBAN.A FARKASOKAT EGY EVE MINDENFELE UTON TANULMANYOZOM.EGYSZERUEN SZERETEM OKET!"SHE WHO HAS NEVER LOVED,HAS NEVER LIVED". TISZTELETTEL!

2010. május 18., 23:43 KOZMA AGNES

MINDENFELEKEPPEN VEDENI KELL A MAGYAR FARKASOKAT!!!!!!!!!

2010. március 10., 22:13 nemethz

Nagyszerű anyag egy érdekes témáról. Köszi!

További 8 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Kamerával a magyar farkasok nyomában - videó
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X