Íme a matek érettségi feladatsorok és a megoldások

2010. május 04., kedd, 12:34 • Utolsó frissítés: 2010. május 05., szerda, 07:59
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Rendben lezajlottak a matematika írásbelik kedden a középiskolákban, a vizsgákat rendkívüli esemény nem zavarta meg. Az érettségi első része könnyebb volt, mint tavaly, a második viszont valamivel nehezebb - mondták az Eduline által megkérdezett tanárok.

A matematika feladatlapok és a megkérdezett tanárok által javasolt nem hivatalos megoldások a HVG Online oktatási oldalán, az Eduline-on olvashatóak. 

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint matematikából középszinten 90 679 tanuló, emelt szinten 2686 diák tett írásbeli vizsgát. Matematikából középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol, francia és német nyelven is érettségizhettek a diákok. A középszintű vizsgára 180 perc, az emelt szintűre 240 perc állt a diákok rendelkezésére.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés
22 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2011. február 18., 12:52 Angela Siri

A közeljövőben érettségiző diákok figyelmébe ajánlanám Maxim kiadó matematika könyveit. A 11-es anyagrészeket tartalmazó könyv (http://www.konyv-konyvek.hu/matematika_11_kozepszint_mx267) például kifejezetten hasznos.

2010. május 18., 21:38 Geri

Tényleg "nem volt megoldhatatlan", de az idő kevés volt rá, az szent. Tényleg nagyon gondolkodtatóak voltak a kérdések a végén, amiket nem 180 perc alatt inkább 240 perc alatt lehetett volna nyugodtan megoldani. Annak ellenére, hogy elbarmoltam az időbeosztást az izgulás miatt plusz egy órával meg tudtam volna oldani rendesen is, nekem számitana a matek de ezzel az eredményemmel ami lett nem biztos hogy felvesznek akárhova is. És bambi tényleg nem neked kéne megmondani hogy ki tanuljon tovább és ki nem. :)

2010. május 18., 18:36 ninja1

Bambika:attól, h te 5-ös vagy matekból, még nem jelenti azt, h a jövőben a diploma más értelmet fog nyerni.most is, és 20 év múlva is kitörölheted vele a ..gged.bocs nem akartam alpári lenni.amúgy közlöm, én nem értem el a 20 %-ot, mert nekem elég volt szorozni osztani, a többi nem ment bele a kis fejembe.de mondok valamit.4 évig d. 5-ös voltam magyar ny. és irodalomból, szintúgy jó töriből, és nyelvből is.csak ez a ki...szott matek átkozott meg.
és még vmi.ha jól tudom, a matekot nem minden felsöoktatási intézményben nézik..mondjuk ha jogász akar lenni az ember.
egyszerüen nem jöhetsz ahhoz, hogy önteltségednél fogva bírálj másokat.ha eminens vagy tartsd titokban, mert a stréberkedést a jelenlegi idegállapotomban nem birom ki:P

2010. május 18., 18:29 ninja1

llll

2010. május 16., 15:36 Daisuke

Kedves Bambi!
Én meg képzeld el, hogy 5-ös vagyok magyarból is, töriből is, de a matek csúnyán lehúzza az egészet, még szerencse, hogy van nyelvvizsgám, ami azért sokan segít rajtam. Szóval, ahelyett, hogy osztod itt az észt, hogy hova ne menjek. Bocsi, nem a TE véleményed fog nekem számítani, egyébként meg ne aggódj, fel fognak venni, de az ilyen kis nagyszájú penészvirágok, mint te, még nagyot koppanhatnak az életben. Légyszi, ne ítélkezz!

További 17 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Íme a matek érettségi feladatsorok és a megoldások
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X