szerző:
MTI / hvg.hu

Pilisszentkereszten egy férfiba, Budapesten, a Margitszigeten pedig egy nőbe csapott bele a villám hétfőn, a nőt újra kellett éleszteni - közölték a mentők.

A Margitszigeten a járókelők kezdték meg a szerencsétlenül járt harminc év körüli nő újraélesztését, amit aztán a mentők folytattak. A sikeres beavatkozás után a sérültet az Állami Egészségügyi Központba (ÁEK) szállították – mondta Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese.

A Pilisszentkereszten villámcsapást szenvedett férfi csak könnyebben sérült meg, de megfigyelésre őt is bevitték az ÁEK-be.

Vasárnap este egy családi házba csapott villám a Veszprém megyei Öskün, az épület tetőzete kigyulladt, de személyi sérülés nem történt. A lángokat balatonfűzfői, pétfürdői és veszprémi tűzoltók igyekeztek megfékezni, az oltásban összesen húsz tűzoltó vett részt négy járműfecskendővel. Múlt csütörtökön a budapesti 50-es villamos vonal egyik felsővezetékébe csapott bele a villám a XVIII. kerület, Üllői út 336. szám előtt, a vezeték megjavítása alatt az utasokat átmenetileg buszok szállították.

Május végén egy 63 éves székesfehérvári asszonyt ért halálos villámcsapás a Velencei-tónál, Gárdonyban. Az asszony a férjével üldögélt a tóparti Horog utcában, amikor a térség felett átvonuló heves zivatart kísérő villám belecsapott. A mentők sikertelenül próbálták meg újraéleszteni őt.

Villámcsapás Veszprémben május végén
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!