Schmitt állami segítséget kér új villájához

2012. május 07., hétfő, 08:04 • Utolsó frissítés: 2012. május 07., hétfő, 11:07
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Bár Schmitt Pál volt köztársasági elnöknek több ingatlanja is van, elképzelhető, hogy mégis az államnak kell megoldania a lakhatását - írja a Blikk.

Schmitt Pálnak és feleségének, Makray Katalinnak a törvény szerint élete végéig jár egy szolgálati villa. A volt államfőnek néhány hónappal ezelőtti vagyonnyilatkozata szerint ezzel együtt egy 225 négyzetméteres és egy 195 négyzetméteres budai lakóparki lakása és egy 320 négyzetméteres budaligeti háza is van.

Ennek ellenére Schmitt az RTL Klubnak azt mondta: nem tud kiköltözni a Béla király úti rezidenciából (ide költözne Áder János és családja), mert még nincs meg az új helye. Állítása szerint megígérte Áder Jánosnak, hogy egy hónapon belül kiköltözik onnan. "Ami jár, az jár, ami nem jár, az nem jár" - mondta a tévének Schmitt. A volt köztársasági elnök arra is utalt, hogy igénybe venné az állami segítséget, hiszen továbbra is dolgozni szeretne valamilyen „jószolgálati poszton" Magyarországért.

Épp ezért elképzelhető, hogy az államnak újabb elnöki rezidenciába kell beruháznia. A korábban Mádl Ferenc néhai elnöknek vásárolt otthon 126 millió forintba került, utódjának, az azóta szintén leköszönt Sólyom Lászlónak 195 millióba került a szolgálati lakása.

A Blikk megkereste Schmitt Pál munkatársait, hogy megtudják, miért veszi igénybe az állami lakást, ám kérdésükre nem válaszoltak.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés


Schmitt állami segítséget kér új villájához
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X