szerző:
hvg.hu

Bár Schmitt Pál volt köztársasági elnöknek több ingatlanja is van, elképzelhető, hogy mégis az államnak kell megoldania a lakhatását - írja a Blikk.

Schmitt Pálnak és feleségének, Makray Katalinnak a törvény szerint élete végéig jár egy szolgálati villa. A volt államfőnek néhány hónappal ezelőtti vagyonnyilatkozata szerint ezzel együtt egy 225 négyzetméteres és egy 195 négyzetméteres budai lakóparki lakása és egy 320 négyzetméteres budaligeti háza is van.

Ennek ellenére Schmitt az RTL Klubnak azt mondta: nem tud kiköltözni a Béla király úti rezidenciából (ide költözne Áder János és családja), mert még nincs meg az új helye. Állítása szerint megígérte Áder Jánosnak, hogy egy hónapon belül kiköltözik onnan. "Ami jár, az jár, ami nem jár, az nem jár" - mondta a tévének Schmitt. A volt köztársasági elnök arra is utalt, hogy igénybe venné az állami segítséget, hiszen továbbra is dolgozni szeretne valamilyen „jószolgálati poszton" Magyarországért.

Épp ezért elképzelhető, hogy az államnak újabb elnöki rezidenciába kell beruháznia. A korábban Mádl Ferenc néhai elnöknek vásárolt otthon 126 millió forintba került, utódjának, az azóta szintén leköszönt Sólyom Lászlónak 195 millióba került a szolgálati lakása.

A Blikk megkereste Schmitt Pál munkatársait, hogy megtudják, miért veszi igénybe az állami lakást, ám kérdésükre nem válaszoltak.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!