szerző:
MTI

Megsemmisítenek több mint 21 tonna külföldről érkezett étkezési burgonyát Kecskeméten, az áru kötelező jelölésének hiánya miatt – közölte a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kabinet-titkára szerdán.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai november 14-én a szlovák-magyar határon feltartóztattak egy Lengyelországból érkező étkezésiburgonya-szállítmányt, amely jelöletlen volt, és nem rendelkezett a szükséges növény-egészségügyi igazolásokkal.

Az előírásoknak megfelelően az árut az ellenőrzés helyén plombával lezárják, majd kiskunfélegyházi célállomására irányították, ahol a megyei kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának zöldség-gyümölcs minőségellenőre megvizsgálta.

A szakember az ellenőrzés során megállapította, hogy a termék nem rendelkezik a kötelező jelölésekkel, ezért a vonatkozó jogszabályok értelmében intézkedett az áru megsemmisítéséről. Az 1430 darab raschel zsákban kiszerelt, zsákonként 15 kilogramm mennyiségű burgonyát szerdán Kecskeméten, a Bácsvíz Zrt. telephelyén semmisítik meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!