szerző:
hvg.hu

„Közgép-pályázat. Megírom”, Trafikmutyin nyertem. Megírom.” – egyebek mellett ilyen feliratú transzparensekkel tüntettek a fővárosi Andrássy úton, a Magyar Demokrata szerkesztőségénél. Itt tartják csütörtök este a Magyar Krónika című folyóirat első értekezletét, amelyen Orbán Viktor is részt vett.

A hvg.hu helyszíni tudósítója szerint körülbelül ötvenen tüntettek a helyszínen, a Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás nevében.

©

Az egyik demonstráló életnagyságú Orbán-képpel érkezett „Saját alkotmány. Megírom.” felirattal.

©

A miniszterelnök mellett többek között Boros Péter volt miniszterelnök, Zárug Péter Farkas politológus, Szentesi Zöldi László újságíró és Kálomista Gábor producer is ott volt az értekezleten.

©

A tüntetők 19 óra után nem sokkal elindultak hazafelé, az értekezlet akkor még tartott a Magyar Demokrata székházában. A helyszínen voltak rendőrök, rendbontásról nem érkezett hír.

Hétfőn a Cink.hu-n jelent meg először a levél a Magyar Krónika alapításáról, amit Kerényi Imre és Bencsik Gábor, a Magyar Demokrata főszerkesztője címzett a leendő szerzőknek. Körülbelül százan kerültek fel a listára, de az elmúlt napokban többen jelezték, hogy nem vállalják.

Percről-percre tudósításunkat itt olvashatják.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!