szerző:
hvg.hu

A berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány önhibáján kívül súlyos bajba került, mert a bankbetétét kezelő bankot bedöntötte a Buda-Cash-botrány. Hogy tovább tudjon működni a „szociális iskola modell”, újra megmozdultak a civilek, és ma már bárki segíthet az Igazgyöngyöknek.

A súlyos pénzügyi gondokról az alapítvány vezetője, L. Ritók Nóra számolt be a hvg.hu-n vezetett Nyomor széle című blogjában. Többek között azt írta, hogy nem tudják utalni a fizetéseket, de nincs miből, az iskola üzemeltetéséhez nincs anyag és útiköltség. Az alapítvány működtetésére szánt adományok is elérhetetlenek, nem tudjuk kiváltani a gyerekgyógyszereket, kiosztani az ösztöndíjakat.

„Az utóbbi évek takarékos működésével felhalmozott pénzből most indítottunk volna egy nagyobb beruházást, a jövő héten írtuk volna alá a szerződést a sáfránytermesztés beindításáról, és kellene fizetnünk a hagymákért. Most ez is kútba esett. A hagymákat hamarosan a földbe kellene tenni, különben veszítünk egy évet, esélyt vesztve az előrelépésre. Erre spóroltunk már rég, ebben vannak még benne a szociális innovációért kapott nemzetközi díjaink, a nem címzett céges támogatások, ebből akartunk fejleszteni, munkahelyet, jövőképet adni a nyomorúságban.”

Azóta új számlaszámot váltott ki az alapítvány, már érkeznek a támogatások. Aki támogatni szeretné őket, itt megteheti.

©