szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Itt a nyár, a NAV-vizsgálatok szezonja – a DK is belép a vagyonosodási vizsgálatokat kezdeményező politikai szereplők egyre bővülő táborába, hisz "kegyelmi állapot van".

Vadai Ágnes tartott a Parlamentben sajtótájékoztatót ma – a DK fellelkesült, hogy a NAV immár politikusoknal vizsgálódik. A párt vagyonosodási vizsgálatot kezdemenyez Orbánnál, Lázárnál, Mészáros Lőrincnél (utóbbi ellen egyébként már egy magánszemély kezdeményezett ilyet április 30-án). A történések okait a DK úgy látja, Vida Ildikó beharangozott kirúgása es az Orbán–Simicska-háború állhat a háttérben, ezért most "olyan kegyelmi állapot van, amikor nem csak a keményen dolgozó embereknél vizsgálódik a NAV".

AZ RTL Klub Híradója szerint Szijjártó Péter külügyminiszter vagyonosodását is vizsgálja az adóhatóság, ám a KKM pénteken helyreigazítást kért, mivel Szijjártó maga nem kapott értesítést a vizsgálatról, ilyenkor viszont ez kötelező. Habony Árpád ellen az Együtt kért vizsgálatot a NAV-nál, amit a hatóság értékelhetőnek ítélt, és megkezdte a vizsgálódásokat.