szerző:
hvg.hu

A Magyar Úszószövetség sajtófőnöke azt nyilatkozta a DigiSportnak, hogy eltervezték Hosszú Katinka sajtótájékoztatóján Kiss László szövetségi kapitány megjelenését és azt teátrálisnak szánták, az ott kialakult helyzetre viszont senki nem számított. Kiss László lemondása azonban már nem volt eltervezve.

Csurka Gergely a DigiSport V-Közép című műsora vendégeként elárulta, hogy Kiss László megjelenése Hosszú Katinka sajtótájékoztatóján egy kommunikációs stratégia része volt. "Volt egy olyan, hogy mi lenne, ha Laci bácsi betoppanna teátrálisan" – mondta Csurka, bár árnyalva a helyzetet hozzátette, hogy ezt inkább elvetették, csak annyit akartak, hogy a szövetségi kapitány megjelenésével elérjék, hogy külön tárgyaljanak a szövetség és Hosszú között kialakult helyzetről.

A sajtótájékoztatón Hosszú összetépte a szerződését, ami új helyzetet teremtett.
©

Azonban az ott kialakult helyzettel senki nem számolt, hogy Hosszú összetépi szerződését és negyvenöt percen keresztül egy teremben lesznek a felek a sajtó kamerái előtt. Csurka szerint ami ott történt, az már "Laci bácsi stratégiája" volt, a szövetség azt akarta elérni, hogy alakuljon ki párbeszéd a felek között. Kiss Lászlót azonban Csurka szerint valóban megrázták a sajtótájékoztató történései, a később bejelentett lemondása már nem volt semmilyen stratégia része – végül Orbán Viktor miniszterelnök és Egerszegi Krisztina is hatott a szakvezetőre, hogy maradjon, bár állítólag maga is meggondolta magát.