szerző:
hvg.hu

A 800 milliós fejlesztés 70 százalékát fedezik uniós pénzből, de nincs kész, most pedig már az EU csalás elleni hivatala is vizsgálódik. A vakok szerint egyáltalán nincs is szükség a gyengénlátók számára az internetezést állítólag segítő programra.

Vizsgálja az EU csalás elleni hivatala, az OLAF az úgynevezett vakszoftvert - írja az Átlátszó.

A 800 millió forintosra becsült, gyengénlátók számára az internetezést állítólag segítő program 70 százalékára nyert el uniós forrást eredetileg a Sysform Kft., ám ők átadták a projektet a Chemium Kft.-nek.

A szoftver nincs kint az eselyegyenlito.hu oldalon, pedig tavaly szeptemberben azt ígérték: "másfél hónap múlva" kész lesz.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége szerint a fejlesztésre semmi szükség, a magyarországi vakok azóta interneteznek, amióta a látók, ebben – eleve ingyenesen hozzáférhető vagy támogatott – programok segítik őket - írja a lap.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!