szerző:
hvg.hu

A magyarságukra próbálja emlékeztetni a külföldön élő magyarokat egy állami kezdeményezésként induló mozgalom keretében bemutatott dal, az Örökségünk.

Gyönyörűen beszéltek, öröm hallani a hangtok/ És remélem, hogy reméltek még jobbat, miben vagytok - ezekkel a sorokkal üzen a kormány, pontosabban a Potápi Árpád nemzetpolitikai államtitkár által elindított Örökségünk mozgalom a külföldön élő magyaroknak.

Potápi szerint a dal, amelynek Gyulai István paksi zenész a szerzője, "a magyar nyelv megőrzésére, a magyarság megtartására ösztönöz, miközben közösséget kovácsol, kiváló lehetőséget teremt arra, hogy erősítse a világ különböző pontjain élő magyarok kapcsolatát az anyaországgal és egymással".

Azt kérik a külföldön élő magyaroktól a mozgalom gazdái, hogy azt énekeljék el maguk is, aztán az erről készített videót töltsék fel a produkció honlapjára, az így készült videókból aztán újabb klipet vágnak össze.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!