szerző:
hvg.hu

Nem feltétlenül jár a lakosságot érintő intézkedéssel az, hogy március 15-én a Terrorelhárítási Központ lezárja a Múzeum körút környékét a forgalom elől.

Nem a TEK fogja biztosítani a Múzeum körúton március 15-én tartandó központi ünnepséget, amelyen Orbán Viktor is beszédet mond. A terrorelhárítók vasárnap azt közölték, hogy a forgalom elől lezárják a környéket aznap reggeltől 13 óráig, de hétfőn ezt azzal egészítették ki, hogy az erről megjelent téves hírekkel ellentétben a rendelkezés nem jelent feltétlenül látható, a lakosságot érintő rendőri intézkedéseket, azok bevezetését mindig a konkrét biztonsági helyzet határozza meg. A TEK nem fog embereket megmotozni, vagy gépkocsikat átvizsgálni, a területen kizárólag a jogszabályok által előírt személybiztosítási feladatait végzi.

©

Vasárnap a TEK-et vezető Hajdu János elrendelte, hogy március 15-én 0 órától 13 óráig a fővárosi Astoria, Múzeum körút, Baross utca, Szentkirályi utca és Rákóczi út által határolt területet zárják le, mivel az érintett területen nagy létszámú állami rendezvényt tartanak védett személy részvételével.

Azt írják, hogy a védett személy biztonsága érdekében a rendőrség az érintett területet a forgalom elől lezárhatja, megakadályozhatja, hogy oda bárki be- vagy kilépjen, az ott tartózkodókat távozásra kötelezheti, továbbá a területre belépők és ott tartózkodók ruházatát és járművét átvizsgálhatja, a közbiztonságra veszélyt jelentő anyagokat, eszközöket lefoglalhatja, illetve azok bevitelét a rendezvény helyszínére megtilthatja - olvasható a határozatban.

A helyszínen Orbán Viktor mond majd beszédet délelőtt, ő a védett személy, akiről szó van a TEK közleményében. De ugyanerre az időpontra és helyszínre jelentette be demonstrációját a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság.  

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!