szerző:
hvg.hu

Néhány százan tiltakoztak eddig a Hegyalja út átnevezése ellen, kifogásolva, hogy több ezer ember, akinek megváltozna a lakcíme, mit sem tudott a készülő intézkedésről.. Az aláírásgyűjtést a liberálisok Szabadai Viktora indította.

Aláírásgyűjtés indult a neten a Hegyalja út átnevezése ellen. A kezdeményezést ezidáig 276-an írták alá.

Mint arról beszámoltunk, jövő héten dönthet a Fővárosi Közgyűlés két fontos közterület átnevezéséről. Egy angyalföldi városrészt Göncz Árpád, a Hegyalja utat pedig Mádl Ferenc volt köztársasági elnökről neveznék el.

Az aláírásgyűjtést – hacsak nem névazonosságról van szó – Szabadai Viktor, a Liberális Párt budapesti választmányi elnöke kezdeményezte.

A leírásban azt kifogásolják, hogy a Fővárosi Közgyűlés ülésére "mindenféle egyeztetés nélkül" terjesztették be az alpolgármesterek a Hegyalja út átnevezését.

Az I., a XI. és a XII. kerületeken áthúzódó, jelentős közlekedési útvonalnak számító Hegyalja út átnevezésével több ezer budai lakosnak változik majd a lakcíme, ennek ellenére az érintett önkormányzatok egy részét teljes meglepetésként érte a főváros változtatási szándéka – érvelnek.

Ahogy Göncz Árpádnak is lehetett méltó módon emléket állítani a XIII. kerületben az újonnan létrejövő városközpont elnevezésével, úgy biztosan lehet más esetekben is – akár Mádl Ferenc esetében is – ilyen módon eljárni – írják.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!