szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megkapta a kormány támogatását a Nyugati liget terve – értesült a Népszabadság. A Nyugati pályaudvar és a Podmaniczky utca térségének teljes megújítása mintegy 215 milliárd forintba kerülhet. Állítólag a projekt Lázár János szívügye.

A Népszabadság arról ír, hogy áldását adta a Nyugati Liget megépítésére a kormány, és hogy a koncepció véglegesítésére április 30-át szabta a kormány. A projektet a lap szerint Lázár nyomja, ami alapján arra következtet, hogy Terézvárosban építheti ki az új hátországát a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A lap úgy tudja, a projektet 215 milliárdra árazták be, amiből 80-90 milliárdba kerülne a Nyugati liget vagy a Podmaniczky liget kialakítása, a többi pénz a közlekedés átalakítására menne el. A projektnek még nincs végleges neve. A Rogán Antal vezette miniszterelnöki kabinetiroda kapta feladatul, hogy nevet találjon az átalakításnak.

 

©

Az egész ország digitális fejlesztésére 90 milliárdot szán a kabinet, ha ehhez még hozzávesszük, hogy a Városliget megújítására, a múzeumi negyed felépítésére 150 milliárdot, a Déli pályaudvarra, valamint a Vár fejlesztésére és egyes kormányzati funkciók felköltöztetésére ugyancsak tízmilliárdokat szánnak, akkor a költségek legfeljebb félezer milliárdnál állnak meg, írja a lap.

Mint ahogy a hvg.hu a kormányülést megelőzően beszámolt róla, a Nyugati ligettel a kabinet szerdán foglalkozott. A 25 hektáros Podmaniczky Park létrehozásához  két évre be kellene zárni a Nyugati pályaudvart, a felújítása egyébként is esedékes.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!