szerző:
hvg.hu

Az erkély-gate-ről elhíresült Karmelita kolostor csak időlegesen lesz Orbán rezidenciája, végül a Sándor-palotába fog költözni.

Csak időlegesen fog a Várban a Karmelita kolostorba költözni Orbán Viktor miniszterelnök hivatala, mert a végső cél az, hogy a jelenlegi köztársasági elnöki hivatalba, a Sándor-palotába költöztessék a miniszterelnököt – mondta Lázár János az I. kerület képviselő-testületi ülésén a Heti Válasz beszámolója szerint.

Lázár a Vár átalakításáról azt mondta, a Nemzeti Hauszmann Terv hosszú távú, két évtizedes rekonstrukciós tervei szerint az államfői hivatalt, amely jelenleg a Sándor-palotában van, a királyi palotába fogják költöztetni, a Miniszterelnökséget pedig a Sándor-palotába, ám amíg ez nem lehetséges, addig a Miniszterelnökség a Karmelita kolostorban kap majd helyet, ennek a várszínházi épületszárnyában rendezvénytermet fognak kialakítani. Bár ez nem végleges helyszíne lesz a Miniszterelnökségnek, ennek ellenére a miniszterelnök számára reprezentációs célokra egy 100 négyzetméteres erkélyt építenek hozzá az épülethez.

Ha a Miniszterelnökség végül átköltözik a Sándor-palotába, akkor a volt kolostorépületben a háttérstáb fog dolgozni.

A Belügyminisztérium a Magyar Tudományos Akadémia Országház utcai várbeli épületegyüttesébe fog költözni, a Nemzetgazdasági Minisztérium pedig a Szentháromság téri Magyarság Házába, ezt az épületet korábban Pénzügyminisztériumnak használták. Lázár az MTA épületeiről azt mondta, a levéltári irattárolásnál jobb, ha az eredetileg is minisztériumi céllal épület épületeket a tárcáknak újítják fel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!