szerző:
hvg.hu

Több éve ismerte a család azt az orvost, aki a páciens halála után visszaküldte a paraszolvenciát, saját bevallásuk szerint mindig adtak pénzt neki. A rendőrség vesztegetés elfogadása miatt nyomoz az ügyben, miután az orvost saját kórháza feljelentette.

Vesztegetés elfogadása bűntett gyanújával nyomoz a BRFK annak az orvosnak az ügyében, aki nemrég ötvenezer forint hálapénzt utalt vissza csekken egy családnak. Gyanúsítottat még nem hallgattak ki az ügyben. Az orvost maga a kórház jelentette fel.

Az orvos által megoperált nőnél gyomordaganatot találtak, de a műtét során átvágták az epevezetékét, és ő belehalt a szepszisbe - hangzott el a TV2 Tények című műsorában.

A család ügyvédje azt mondta, rendkívül korrekt gesztusnak tartja, hogy az orvos visszaküldte az előre átadott hálapénzt, ugyanakkor óriási öngólnak is, mert ezzel a szakember elismerte, hogy nem a tőle elvárható lehető legnagyobb gondossággal járt el.

A Tényeknek nyilatkozott az asszony családja is, azt mondták, több éve ismerik az orvost, mindig szoktak neki adni pénzt. A nő a műtét előtt azzal adta oda az ötvenezer forintot, hogy ez csak az előleg, "később majd elszámolunk, doktor úr".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!