szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

45 milliárd forintot költ a kormány egy digitális kísérleti programra a közoktatásban. Az online érettségi ebbe nem fér bele.

Ötödikes diákok kaphatnak táblagépeket a közoktatás digitális kísérleti progamjában – mondta el a Magyar Időknek Czunyiné Bertalan Judit digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos. A kormány 20 ezer tablet megvásárlására írt ki tendert, a fejlesztésre 45 milliárd forintot szán – írja a lap.

A program első ütemében „leginkább a tanulói, tanári és tantermi digitális eszközöket szerezzük be. A források másik részét pedig arra fordítja az oktatási kormányzat, hogy a tanárok egy nagyon határozott digitális módszertani továbbképzés keretében megtanulják a saját szakterületükön alkalmazni a digitális eszközöket és tartalmakat" – mondta a volt közoktatási államtitkár, hozzátéve, hogy terveik szerint a következő három-négy évben minimum 40 ezer pedagógus digitális felkészítését valósítják meg.

Arról is beszélt, hogy az érettségire még várni kell. Ahhoz ugyanis, hogy az érettségi vizsga online környezetben tudjon futni, technológiai fejlesztésre van szükség, minden iskolában adottnak kell lenniük a feltételeknek, de szabályozási kérdések is felmerülnek – mutatott rá Czunyiné Bertalan Judit, aki szerint az online érettségit csak felmenő rendszerben lehet majd bevezetni, de ez egyelőre még nincs napirenden, bár az biztos, hogy a jövő útja errefelé vezet.

Már hétfő reggeltől figyelje oktatási portálunkat, az Eduline.hu-t, ahol folyamatosan jelentkezünk az érettségi fejleményeivel: a feladatokkal, megoldókulcsokkal, értékelésekkel.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!