szerző:
hvg.hu

Önmagában is furcsa annak a magyar férfinak a története, akit hatvan év után utasítottak ki az USA-ból. A Magyar Nemzet cikkének megjelenése után azonban még furcsább dolgok derültek ki róla.

Hatvan év után küldtek haza egy idős magyar férfit az Egyesült Államokból, az 1956-ban emigrált férfi történetéről a Magyar Nemzet írt szombati számában.

A nyolcvanadik évében járó Párdi Sándor azt mondta: hiába fizette ötven évig az amerikai társadalombiztosítást, és hiába rendelkezett az első pillanattól a tartózkodásra feljogosító zöld kártyával, a helyi bevándorlási hivatal 2014 végén egy táborba vitte, idén júliusban pedig Budapestre szállították, és magára hagyták, papírjait is elvették tőle. A férfi azt is elmesélte, hogy itthon meglopták, így most papírok és pénz nélkül próbál élni. Egyelőre egy kispesti család segíti őt.

A cikk megjelenése után kiderült: Párdi Sándort szexuális elkövetőként tartják számon az Egyesült Államokban, egy 2013-as ügy miatt. Azt nem tudni, ez összefüggésben van-e a hazatoloncolással, a férfi a lap kérdésére azt válaszolta: amiatt indult miatta eljárás, mert egy partyn lányok fenekére csapott.

A fordulatos történet részletei - több frissítéssel - a Magyar Nemzetben olvashatók.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!