szerző:
hvg.hu

Rágalomnak tartja, amit a színésznő állít.

Marton László rendező a hvg.hu-nak küldött közleményben azt írta, Sárosdi Lilla állítása minden valóságalapot nélkülöz.

"Rágalom! Ezért kénytelen vagyok a megfelelő lépések megtételére."

Sárosdi Lilla színésznő pár napja állt a nyilvánosság elé azzal, hogy 20 évvel ezelőtt egy neves rendező szexuálisan zaklatta. Azt írta, egy neves rendező előbb meghívta, hogy nézzen meg egy próbát, majd kocsikázni vitte egy középkorú barátjával. "A Margit hídnál – sosem feledem a képet – oldalra nézek, látom a parlamentet, és előttem a nagyrendező térdel a kocsiülésen, letolt sliccel, pici löttyedt hímtagja limbál a szemem előtt, "Puszild meg!" – hallom az instrukciót." A nő elsírta magát, a rendező pedig sértődötten kiszállt a kocsiból. Sárosdi Lilla a hvg.hu-nak azt mondta, tudja, nem ő volt az egyetlen.

Sárosdi Lilla ma, a Facebook-oldalán közzétett videójában közölte, Marton Lászlóról, a Vígszínház korábbi igazgatójáról beszélt. Marton László közlemény után visszahívtuk Sárosdi Lillát, aki azt mondta, a bíróság előtt is fenntartja szavait.

"Ha engem támad, akkor minden nőt támad ebben a pillanatban. Rengetegen állnak mellettem a történeteikkel"

- mondta Sárosdi Lilla. Arra pedig, hogy Marton perelne, azt üzente,

"Én bátran fogom vállalni ott is az igazam."

Megkerestük a Vígszínházat is, amely egy rövid közleményben reagált:

"a Vígszínház a szabadság, a méltóság, valamint a becsület elleni minden támadást a leghatározottabban elítél. Ezen értékek védelme mindig is a legalapvetőbb feladataink közé tartozott és tartozik."

Marton nemcsak főrendező ott, de a vezetőség tagja is.

A név nyilvánosságra kerülése előtt azt írták, a Katona József színház álláspontjával értenek egyet. A Színművészeti Egyetem már reagált megkeresésünkre, ők nem tesznek semmit oktatójuk megnevezése után sem.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Gergely Márton Itthon

A Vígszínház a zaklatási ügyről: azt gondoljuk, amit a Katona

Van-e dolga a magyar színházaknak a Weinstein-üggyel és Sárosdi Lilla vallomásával? Ezt szerettük volna megtudni az elmúlt napokban. Hétfő óta leveleztünk a színházakkal, hogy pontokba szedett kérdéseinkre konkrét válaszokat kapjunk. Alább közöljük ezeket, az olvasó pedig döntse el, melyiket díjazza tapssal.

Gergely Márton Itthon

Sárosdi Lilla: Itt járunk a szőnyegen, ami alatt hullák vannak

Nem múlik a fájdalom – mondja a 20 évvel korábbi zaklatásról Sárosdi Lilla. A színésznő szerint azt sugallja a környezet, hogy az ilyenről hallgatni kell. "És így minden dühvel és félelemmel egyedül maradtam" – mondta a Krétakör művésze a hvg.hu kérdésére. Neki ezért segített sokat a hetekben kirobbant amerikai Weinstein-ügy. Azért lépett most elő, hogy másoknak is segítsen. Sárosdi üzeni azoknak, akik úgy érzik, hírbe hozta őket, hogy ez ellen könnyen tudnak tenni.