szerző:
hvg.hu

Interjú a Magyar Időkben, ami arról szól, hogy valaki inkább riogat menekültekkel, mint hogy a fővárosi önkormányzatnál dolgozzon.

Tarlós István október közepén mondta, ha Földi László még egyszer megszólal migránsügyben, akkor elköszönnek egymástól. Földi ugyanis Mészáros Lőrinc tévéjében a migránsokat segítő civilek likvidálásáról beszélt korábban, miközben 700 ezret vitt haza az önkormányzattól.

„Most háború van. Ezek az emberek [a menekültekkel foglalkozó civilszervezetek tagjai] kollaboránsok, háborús bűnösök, hazaárulók, és így tovább. Ez egy egészen más fogalmi rendszer. Embercsempész a háborúban nem embercsempész, hanem egy olyan, gyakorlatilag szabotőr, akinek nincs jogállása. Magyarul ő szabadon likvidálható. Ugye ezt írja a háborús törvény: kémeket, szabotőröket nem viszünk bíróságra, hanem azonnal kiiktatjuk” – mondta Földi, erre adott ultimátumot Tarlós.

Hétfőn azonban interjú jelent meg Földivel a Magyar Időkben:

– A főpolgármester egy nagy vihart kavart nyilatkozatát követően eltiltotta önt az interjúktól, most mégis vállalta. Nem lesz ebből baj?

– Az elmúlt hetekben sokan sok mindent leírtak rólam vagy nyilatkoztak velem és az üggyel kapcsolatban, miközben önök az elsők, akik engem is megkérdeznek arról, hogy valójában mit mondtam, és hogy gondoltam. Eddig senki nem volt kíváncsi az én álláspontomra. A mostani interjú után nyilvánvalóan számolnom kell azzal, hogy a munkám befejeződik a fővárosi önkormányzatnál, hiszen a múlt héten egyértelmű írásos utasítást kaptam arra, hogy nem nyilatkozhatok migrációs témakörben.

– Akkor ezt Tarlós István tekintheti felmondólevélnek?

– Tulajdonképpen igen, mivel a munkaköröm egyik része a migrációval kapcsolatos.