szerző:
hvg.hu

Szerda este rendeznék a Közös Ország Mozgalom (KOM) következő fórumát Dunaújvárosban, de a vita várhatóan elmarad. Az eredetileg kinézett helyszín, a Bartók Kamaraszínház vezetése ugyanis az utolsó pillanatban visszakozott.

A 24.hu azt írja, hogy a szervezet először is az önkormányzathoz fordult, hogy a szükséges engedélyekről egyeztessen, ott azonban a jegyző azt közölte, hogy keressék az ügyben a mozi, a színház vagy a művelődési ház vezetőit, mert ők saját hatáskörben dönthetnek arról, mire adják oda az intézményeket.

A művelődési központban nem volt szabad időpont, a mozi pedig eleve elzárkózott. Maradt tehát a színház, amelynek igazgatója, Őze Áron azt szabta feltételül, hogy a szervezők vigyenek írásbeli engedélyt Cserna Gábor polgármeszertől.

A KOM kapott engedélyt, igaz, nem Csernától, hanem a jegyzőtől. A színház a múlt pénteken még elfogadta azt, hétfőn azonban jelezte, hogy mégsem jó. Gulyás Márton, a mozgalom alapítója beszélt az ügyben Őze Áronnal, aki csak akkor enged fórumozni, ha arra Csernától írásban utasítást kap.

A Facebookon a KOM azt közölte, hogy amennyiben Cserna és Őze "nem vet véget a rendezvény – nyilvánvalóan politikai indíttatású – akadályozásának, és ma este hétig nem kapunk írásbeli nyilatkozatot a fórum befogadásáról, annak megrendezését már nem tudjuk vállalni".

Jelezték azt is, hogy ez esetben a vita helyett – amelyre meginvitálták a körzet fideszes jelöltjét, Galambos Dénest is, aki előbb elfogadta, majd elutasította a meghívást – a képviselőjelöltekkel és a vendégekkel közösen demonstrálni fognak "a városvezetés jogtipró önkénye ellen".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!