szerző:
hvg.hu

Már 2016-ban lakást bérelt. Aztán százezres számlahátralékkal távozott.

A 24.hu újabb fogást talált az M1 Híradójának a sztoriján, kiderítette ugyanis, hogy az interjút adó svéd-magyar nő, Natalie Contessa, aki arról beszélt, hogy a svédországi migránshelyzet miatt költözik haza Magyarországra, valójában már 2016 óta Magyarországon él.

„A biztonság miatt költözöm haza, szomorú, hogy amiatt kell elhagynom egy országot, mert nem kapok védelmet” – mondta orosz-magyar szülői háttérrel Svédországban nevelkedett nő, aki szerint Európában nem is tudják, hogy a Stockholmban élőknek mit kell átélniük a bevándorlók miatt.

Csakhogy a nő a 24.hu forrásai szerint már 2016 nyarán kibérelt hosszú távra egy lakást a Budai Várban, az Anjou Házban, a környék egyik legdrágább épületében. (A lap megjegyzi, hogy itt vett igénybe egy baráti kölcsönlakást Matolcsy György is a válása idején.) A bérleti idő végül rövid lett, a lakástulajdonos szerint hamar megromlott a kapcsolatuk, például azért, mert a nő az édesanyját és két kutyáját is beköltöztette a lakásba, holott erről nem tett említést a szerződés megkötésekor. Amikor ezt szóvá tették, a nő egyre ellenségesebb lett, amikor pedig fel akarták bontani a szerződést, telefonon és e-mailen is zaklatni kezdte a családot. Végül százezres számlahátralékkal távozott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!