szerző:
hvg.hu

Kedvenc cége nem sokkal élte túl Papcsák Ferenc polgármesterségét, felszámolást kezdeményezett ugyanis a bíróság a zuglói közbeszerzéseken taroló Ligetsor Bau ellen.

Fizetésképtelenné nyilvánította a bíróság a korábbi budapesti közbeszerzési favoritot, Papcsák Ferenc (Fidesz) volt elszámoltatási biztos, korábbi zuglói polgármester egyik kedvenc cégét, Ligetsor-Bau Kft.-t. A társaság annak ellenére – vagy azzal együtt – dőlt be, hogy a 2011 és 2014 között nagyot tarolt a fővárosi közbeszerzési pályázatokon – írja az Átlátszó.hu blogja.

Az időközben nevet változtatott Ligetsor-Bau/Ligetsor Építő Kft. legnagyobb fogása a közel egymilliárd forintos óvodák és bölcsödék felújítását Zuglóban nyerte. Nem ment símán a prijekt: kétszázmilliós elszámolási vitába keveredtek az alvállalkozókkal, akikkel aztán utóbb töredékáron sikerült megegyezni.

Az egyébként NAV-végrehajtással isnyomasztott cég árbevétele 2012-ben még 1,2 milliárd forint körül alakult, két évvel későbbre azonban már a 200 millió forintot sem érte el, a gazdálkodás veszteséges lett, a vállalkozás kötelezettségei elérték a 255 millió forintot.

További részleteket itt lehet olvasni.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!