szerző:
hvg.hu

Arra is felhívja a figyelmet az áruház: rögzíteni kell a falhoz a bútordarabot.

Újból visszahívást hirdetett meg az IKEA a Malm fiókos szekrényre az Egyesült Államokban és Kanadában. A visszahívás 29 millió darab terméket érinthet a nálunk is kapható komódból, előzménye pedig az, hogy egy nyolcadik gyermek is életét vesztette, mert rádőlt a bútor. Ennek ellenére Európában és Magyarországon sem várható visszahívás – tudtuk meg a bútoráruháztól.

Ennek a magyarázata az, hogy Magyarországon még senkit nem ért baleset a nem megfelelően összeszerelt szekrény miatt. Ráadásul a cég nálunk is többször felhívta a figyelmet arra, hogy a komódra nem szabad ráállni, és a biztonság érdekében azt a falhoz kell rögzíteni.

Az amerikai visszahívási akcióban is arra kérték – és most újból kérik – a vásárlókat, hogy vigyék vissza a terméket, vagy megfelelően rögzítsék. A nemrég, Kaliforniában történt balesetben elhunyt kisgyermek édesanyja azt állította, az előző felhívásról nem hallott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!