Újabb rekordokat döntött meg a Bosszúállók

2012. május 13., vasárnap, 20:49
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Bemutatásának második hétvégéjét is 100 millió dollár fölötti jegybevétellel zárta az észak-amerikai mozikban a Bosszúállók című képregényfilm, és vezeti továbbra is a kasszasikerlistát.

A hétvégén 103,2 millió dollárért (22 milliárd forint) váltottak jegyet a nézők a Disney filmstúdió művére. A Robert Downey jr., Scarlett Johansson, Chris Evans, Mark Ruffalo és Chris Hemsworth főszereplésével forgatott produkció így az észak-amerikai mozikban már 373,2 millió dollárt forgalmazott, külföldön pedig összesen 626,9 millió dollárt, és ezzel a bemutatása utáni 19. napon túllépte már az egymilliárd dollárnyi jegybevételt globálisan. 

A film a múlt hét végén minden idők legnagyobb premierhétvégi bevételével, 200 millió dolláros (közel 44 milliárd forintos) jegyeladással kezdte meg forgalmazását az észak-amerikai mozikban.

A Bosszúállók az első mozi, amely az észak-amerikai piacon forgalmazása második hetében meghaladta a 100 millió dolláros jegybevételt. A korábbi második heti csúcsot az Avatar tartotta 75,6 millió dollárral. 

A Bosszúállók így könnyedén megelőzte ezen a hét végén Johnny Depp és Tim Burton vámpírfilmjét, az Éjsötét árnyék című filmet, amely 28,8 millió dollárral kezdte forgalmazását. Ez messze elmarad a páros együttműködésével készült korábbi filmek, mint például az Alíz Csodaországban bemutató hétvégéjétől, amikor 116,1 millió dollárt kaszáltak.

A Think Like a Man című film, amelyet három hete mutattak be az Egyesült Államokban, került a forgalmazási lista harmadik helyére 6,3 millió dollárral.


Újabb rekordokat döntött meg a Bosszúállók
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

A hétvégén véget ért Titanic Fesztiválon bemutatott filmek legegyénibb és legbizarabb filmjét,a Valahol Angliábant, illetve a kultrednező Jim...

még több hír »
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X