szerző:
MTI

Bemutatásának második hétvégéjét is 100 millió dollár fölötti jegybevétellel zárta az észak-amerikai mozikban a Bosszúállók című képregényfilm, és vezeti továbbra is a kasszasikerlistát.

A hétvégén 103,2 millió dollárért (22 milliárd forint) váltottak jegyet a nézők a Disney filmstúdió művére. A Robert Downey jr., Scarlett Johansson, Chris Evans, Mark Ruffalo és Chris Hemsworth főszereplésével forgatott produkció így az észak-amerikai mozikban már 373,2 millió dollárt forgalmazott, külföldön pedig összesen 626,9 millió dollárt, és ezzel a bemutatása utáni 19. napon túllépte már az egymilliárd dollárnyi jegybevételt globálisan. 

A film a múlt hét végén minden idők legnagyobb premierhétvégi bevételével, 200 millió dolláros (közel 44 milliárd forintos) jegyeladással kezdte meg forgalmazását az észak-amerikai mozikban.

A Bosszúállók az első mozi, amely az észak-amerikai piacon forgalmazása második hetében meghaladta a 100 millió dolláros jegybevételt. A korábbi második heti csúcsot az Avatar tartotta 75,6 millió dollárral. 

A Bosszúállók így könnyedén megelőzte ezen a hét végén Johnny Depp és Tim Burton vámpírfilmjét, az Éjsötét árnyék című filmet, amely 28,8 millió dollárral kezdte forgalmazását. Ez messze elmarad a páros együttműködésével készült korábbi filmek, mint például az Alíz Csodaországban bemutató hétvégéjétől, amikor 116,1 millió dollárt kaszáltak.

A Think Like a Man című film, amelyet három hete mutattak be az Egyesült Államokban, került a forgalmazási lista harmadik helyére 6,3 millió dollárral.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!