szerző:
hvg.hu

Petruska András nyerte A Dal harmadik, utolsó elődöntőjét szombaton. A zsűri döntésével még Agárdi Szilvia, a Parno Graszt, a B the First és Nika, a tévénézők szavazataival Berkes Olivér és Tóth Andi jutott tovább a középdöntőbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén.

Petruska András Trouble in My Mind című dala 42 pontot kapott a zsűritől és nézőktől. Két ponttal kevesebb jutott Agárdi Szilviának, aki az It Is Love című számot énekelte, 38 ponttal lett harmadik a Parno Graszt és a Már nem szédülök. A három 34 pontos produkció közül a zsűri döntésével jutott tovább Veres Mónika Nika és az Emlékkép. A hatodik továbbjutó a nézők szavazataival Berkes Olivér és Tóth Andi előadásában a Seven Seas című dal lett, így ők is bejutottak a középdöntőbe.

Az esti verseny során némi aggodalomra adott okot, hogy Tóth Andi a műsor végén az izgalom és a feszültség hatására a színpadon rosszul lett. A helyszínen tartózkodó orvos azonban azonnal ellátta, az MTVA azóta közölte, hogy a fiatal énekesnő állapota stabilizálódott.

©

A 61. Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenye a mostani elődöntő után új szakaszba lép, mert ma állt össze a középdöntőbe jutott dalok végleges listája. Az első elődöntőt, amiről itt írtunk részletesen, Fehérvári Gábor Freddie nyerte: szerintünk ő lesz a dalverseny végső győztese, aki Magyarországot képviselheti majd a tavaszi döntőn Stockholmban. Akik Freddie mellett szintén az első elődöntőből jutottak tovább: Benji, Mushu, Egy Másik Zenekar, Tolvai Reni és a ByTheWay.

Múlt szombaton a Kállay Saunders Band nyerte A Dal második elődöntőjét. A zsűri döntésével még Oláh Gergő, Vásáry André, Gáspár Laci, a Karmapolis és Szécsi Böbe, a tévénézők szavazataival a Passed jutott tovább a középdöntőbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén.

A Dal 2016 zsűrijánek egyik tagjával, Both Miklóssal készült interjúnkat itt olvashatja, amiben a gitárprímás elmesélte, hogy miért döntött úgy, hogy részt vesz A Dal zsűrizésében.

A Dal középdöntőit február 13-án és 20-án rendezik. A február 27-i döntőbe nyolc produkció jut, a győztes képviseli Magyarországot az idei, immár 61. Eurovíziós Dalfesztiválon május 10. és 14. között a svéd fővárosban, Stockholmban.

A harmadik elődöntő legtöbb pontját meghozó dalt itt hallgathatja meg:

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!