szerző:
hvg.hu

A Berlinben nagy sikerrel bemutatott Testről és lélekrőlt már biztosan bemutatják Németországban, Franciaországban, és a Benelux államokban is. De a nagy dobás még hátra lehet, hiszen Amerikából és Nagy-Britanniából is van érdeklődés a film iránt.

A Testről és lélekről című kölönös szerelmi történet remek kritikai visszhangot kapott világpremierje után Berlinben, így nem csoda, hogy nem csak esélyesenek számít egy komolyabb díjra a versenyszekcióban, de máris rengeteg országba eladták a film forgalmazási jogait. A Magyarországon először a Magyar Filmhéten, febuár 26-án, majd a rendes moziforgalmazásban március 2-tól látható alkotást a Films Boutique képviseli külföldön, és a Variety cikke szerint máris rengeteg ország forgalmazójával megállapodtak.

A Testről és lélekrőlt már  biztosan vetítik majd Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Svájcban, a Benelux államokban, a délszláv térségben, Törökországban, Izraelben és Brazíliában is. A filmfesztivál még tart, így nem lenne nagy meglepetés, ha Észak-Amerikában és az Egyesült Királyságban is sikerülne értékesíteni a filmet, ezt erősítette meg a Films Boutique-tól Jean-Christophe Simon is.

A Berlinben bemutatott filmről itt írtunk korábban, a rendezővel készített interjúnkat pedig itt találja. A Berlinalén szombaton adják át a díjakat.

Hollywood már dicséri a Berlinale magyar versenyfilmjét

Az angolszász filmes sajtóban máris megjelentek Enyedi Ildikó Testről és lélekről című rendezésének első kritikái - a "különleges" és a "gyönyörű" visszatérő jelzők az írásokban, a színészeket pedig egytől egyig kiválónak tartják.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!