szerző:
hvg.hu

A bristoli DJ/producer, Goldie egy podcast-interjúban Robertként hivatkozott Banksyre, ezzel pedig alaposan megágyazott annak a korábbi elméletnek, miszerint a szintén bristoli Robert del Naja valójában egyenlő a rejtőzködő graffiti-művésszel.

Korábban is felmerült egy alaposan megindokolt elmélet, mely szerint a Massive Attackből ismerős Robert del Naja, azaz 3D valójában Banksy. A teória alapja az volt, hogy mindig akkor bukkant fel egy újabb Banksy-alkotás, amikor a Massive Attack is kiadott valamit, vagy turnéra indult.

©

Az elmélet most újra felerősödött, mivel a Massive Attackhoz közel álló DJ/producer, szintén bristoli Goldie egy podcast-interjúban Banksy művészetéről, annak kiárusításáról beszélt, majd egy ponton már csak annyit mondott: "persze nem akarok tiszteletlen lenni Roberttel. Szerintem zseniális művész, aki teljesen felforgatta a művészeti világot."

Hogy ez csak nyelvbotlás vagy szándékos promó volt, egyelőre nem tudni, az biztos, hogy Goldie és Robert del Naja is forgott graffiti-körökben a zenei karrierjük berobbanásával párhuzamosan. A konteóhívőknek remek alapanyag lesz ez is.

Robert del Naja a Massive Attack egyik koncertjén 2003-ban.
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!