szerző:
hvg.hu

Egy különleges magyar karácsonyfáról cikkeznek a külföldi lapok.

Egy 11 méter magas, ötezer fahasábból épült különleges budapesti karácsonyfáról írt több angol nyelvű külföldi lap is a hétvégén.

Az adományfa a Hello Wood, a Design Terminál és az Ökumenikus Segélyszervezet közös projektje volt.

Az Erzsébet téren felállított, a Hello Wood építész- és dizájnstúdió, illetve nemzetközi művészeti programcsoport által megálmodott fáról a Deezen dizájnmagazinban részletesen beszámoltak, megemlítve, hogy a fahasábok némelyikét a külső oldalon le is festették, hogy díszekre emlékeztessenek, és az építmény tetejére még egy csillag is került.

Korábban több szakmai lap is írt a rendhagyó fenyőről, köztük az Archilovers, a World Architecture News és a Designboom is.

A speciális karácsonyfáról vasárnap a brit Metro is beszámolt, náluk kiemelték, hogy a fába be is lehet menni, le is lehet ülni, illetve hogy az építmény jótékony célt is szolgál, elbontása után ugyanis a faanyagot rászoruló családoknak adják majd.

©
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!