szerző:
hvg.hu

A korábbi 24,5 milliárd forint helyett egy új kormányhatározat 49 milliárd forintot rendel a vizes vb-hez kapcsolódó fejlesztési feladatokhoz. A Fővárosi Közgyűlés a sporteseményhez kapcsolódó grandiózus tervekre bólintott rá szerdán: lenne például gyalogoshíd a Margitsziget és a pesti oldal között.

49 milliárdot különít el a kormány a 2017-es vizes vb rendezésére - derült ki a Magyar Közlöny kedden kiadott számából.

Az összeget a 2017-es vb-hez kapcsolódó létesítményfejlesztésre, közlekedésfejlesztésre, árvízvédelemre, közműfejlesztésre és egyéb kiegészítő feladatokra különítették el.

Korábbi hírek szerint a sportesemény tervezett összeköltsége 24,5 milliárd forint volt, tehát az jú kormányhatározat szerint éppen a duplájára nőtt az összeg.

Orbán Viktor miniszterelnök a világbajnokság rendezéséről szóló megállapodás aláírásakor azt mondta, ennél nagyobb sporteseményt még sem rendezett Magyarország.

Gyalogoshíd a Margitszigetre, újraálmodott rakpart

A Tarlós István főpolgármester védnöksége alatt álló eseménnyel kapcsolatban szerdán a Fővárosi Közgyűlés hozott egyhangú döntéseket. Megszavazták, hogy a vizes vb-hez kapcsolódóan rendezik a pesti rakpart egy szakaszát a Kossuth Lajos tér és a Dagály fürdő között. A tervek szerint gyalogoshíd kötné össze a Margitszigetet és a pesti oldalt.   

Julio C. Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség elnöke és Orbán Viktor a megállapodás aláírása után
©

A projekt keretében megtervezendő és megvalósítandó sétány és bicikliút biztosítja majd a közvetlen kapcsolatot a vizes világbajnokság fő helyszínét jelentő új "úszópalota" és a belváros között, déli végén a 2014-ben megújult Kossuth Lajos térhez, északi végén az állami beruházás keretében rendezendő partszakaszhoz csatlakozik – olvasható az elfogadott előterjesztésben.

Mint írták, terveket kell készíteni a Dráva utcai felhajtónál a Margitszigetre vezető gyalogoshíd hídfőjének kialakítására.

A projektbe foglalt partszakasz hossza 3,2 kilométer. Az előkészítési feladatok becslések szerint 200 millió forintba kerülnek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!