szerző:
MTI

Csoportmásodikként jutott a negyeddöntőbe a magyar női vízilabda-válogatott a belgrádi Európa-bajnokságon: Bíró Attila szövetségi kapitány együttese az A csoport hétfői zárófordulójában 11-10-re győzte le az orosz csapatot.

Eredmény:
nők, A csoport, 5. forduló:
Magyarország-Oroszország 11-10 (2-1, 4-1, 3-3, 2-5)
magyar góldobók: Keszthelyi 6, Kisteleki H. 2, Czigány, Bujka, Illés 1-1

A magyarok szerdán 15.45 órától a francia vagy a német együttessel találkoznak a negyeddöntőben.

"A mérkőzés előtt azt mondtam a lányoknak, bizonyítsuk be, nem csak azért fontos ez az összecsapás, hogy a negyeddöntőben könnyebb ellenfelet kapjunk, hanem hogy megmutassuk mindenkinek, a játékvezetőknek, a delegátusnak, a szakértőknek, hogy a magyar csapat igenis esélyes a végső győzelemre is" - nyilatkozta a találkozót követően Bíró Attila, aki hozzátette, nem aggódott annak ellenére sem, hogy az oroszok a záró játékrészben négygólos hátrányból felállva egyenlítettek. - "Benne volt a pakliban, hogy döntetlen körüli eredmény születik majd, de bíztam a játékosaimban, hogy abból az egy-két fórból, ami a végén kapunk, sikerül majd egyet értékesíteni, ahogy Illés Annának sikerült is." 

A szakember kitért a hat gólt szerző Keszthelyire is, aki - mint mondta - világklasszis teljesítményt nyújtott. Ugyanakkor hozzátette, hogy az utolsó percekben már nagyon lefogták, de szerencsére vannak mellette a csapatban olyan játékosok, akik ilyen helyzetben elvállalják és értékesítik is a lehetőségeket. 

A mérkőzés legjobbja, Keszthelyi Rita szerint a "szokásos magyar betegség" miatt egyenlíthettek az oroszok: "Nálunk elő szokott fordulni, hogy ráülünk az eredményre és csak várjuk, hogy leperegjen az idő. Emellett azért a szoros emberfogásuk elég sokat kivett belőlünk, így a végére elfáradtunk" - nyilatkozta a csapatkapitány, aki szerint lehet építkezni abból, hogy a gárda most 26 percig játszott csak jól, mint mondta, ezt kell kitolni 32 percre. Hozzátette, jó, hogy könnyebb negyeddöntő vár majd a csapatra, ugyanakkor arra is ugyanúgy fel kell majd készülni.

A női tornáról csak a győztes jut ki a riói olimpiára, emellett a márciusi hollandiai kvalifikációs tornán lehet még kvótához jutni. Ahhoz, hogy a magyar csapat ott legyen ezen a viadalon, a legjobb hatban kell végeznie. Hollandiában további négy válogatott szerezhet indulási jogot.

Korábban:
Portugália-Törökország 11-10 (2-2, 3-3, 4-1, 2-4)
Hollandia-Görögország 11-10 (1-3, 3-3, 3-4, 4-0)
A csoport végeredménye: 1. (továbbjutott) Hollandia 15 pont, 2. (továbbjutott) Magyarország 12, 3. (továbbjutott) Oroszország 9, 4. (továbbjutott) Görögország 6, 5. Portugália 3, 6. Törökország 0

később:
férfiak, negyeddöntő:
Spanyolország-Görögország 18.45
Szerbia-Oroszország 20.15

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!