szerző:
hvg.hu

A legutóbbi, órákon át tartó leállás után nem sokkal kedd este ismét elromlott valami a UPC-nél. A felhasználók jelzései szerint a közel másfél órás leállás alatt valakinél a telefon sem működött.

Egy hónappal a november elején történt, közel négy órán át tartó netleállás után ismét komoly probléma lépett fel a UPC internetes szolgáltatásában kedden este, 21 óra után nem sokkal. A Twitteren és a szolgáltató facebookos oldalán is olvasható beszámolók szerint “sok oldalnál DNS címkiosztási hibával” találkoznak a felhasználók, egyes beszámolók szerint "a héten már negyedjére". Más azt írja: nála a telefon sem működik.

Szevasztok.

A UPC ügyfélszolgálatának ilyenkor tapasztalható leterheltsége miatt sok ügyfél nem éri el a szolgáltatót.

A novemberi leállás oka az volt, hogy a DoclerWeb hálózata a sajátjaként hirdette a UPC Magyarország IP-tartományait a nagyobb európai internet-kicserélő központokon. A mostani hibával kapcsolatban a szolgáltató facebookos oldalán azt közölte "jelenleg központi hibát okoz a teljes internet hálózatunkon egy DNS szerver probléma. Kollégáink dolgoznak a hiba elhárításán." [Frissítés: a szolgáltató 22:28-kor jelezte, hogy sikerült megoldani a problémát.]

Ha máskor is kíváncsi a legfontosabb hírekre, lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!