szerző:
hvg.hu

Ha azt szeretnénk, hogy flottabbul dolgozzon a számítógépünk, érdemes bevetni ezt az ingyenes programot.

Nem véletlenül kapta a nevét a Remo MORE program, a MORE ugyanis – eredeti jelentésén túl – egyúttal egy betűszó is: Manage, Optimize, Recover, Enhance, és a program ezeket valóban mind kínálja is.

Nagy teljesítményű eszközei között ott van a tördezettsésmentesítő, a mappamenedzser, a fájlmenedzser, a Registry-tisztitó, a memóriaoptimalizáló, de ez csupán ízelítő, hiszen a program 30 hasznos beavatkozási lehetőséget kínál, amelyekkel gépünk sebességén, teljesítményén javíthatunk. A funkciók többsége egy gombnyomással indítható, sőt időzítés is beállítható, így azután a program „önjáró” lesz.

A letöltése (innen) és a telepítése után azonmód átnézi a rendszerünket, és jelenti, hogy milyen problémákat talált. Ezek lehetnek konkrét hibák, figyelmeztetések, illetve fontos információk. A megtalált hibákat természetesen javíttathatjuk, ehhez csak rájuk kell kattintanunk, a többit a szoftver már elvégzi. Rendszerünk átnézését is időzíthetjük, ehhez a Settings menüben az Auto Maintenance lehetőséget kell választanunk.

A Manage funkcióval karbantarthatjuk a merevlemezünkön lévő adatokat, energiahatékonysági tervet készíthetünk, s például egy igazán aprólékos statisztikát is kérhetünk rendszerünkről. Arról is áttekintést kaphatunk, hogy mi és mennyire foglalja a helyet a merevlemezünkön.

Az Optimize gombra kattintva tudjuk optimizálni többek között a gép memóriáját, megtisztítani a Registryt, eltávolítani a felesleges állományokat.

A programmal még törölt fájlokat, mappákat is visszaállíthatunk (Recover), az Enhance menüpont alatt pedig PC-nk sebességét is növelhetjük.

A programnak – mobileszközeink javítására, optimalizálására – androidos és iOS-es változata is van.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!