szerző:
hvg.hu

Ezzel a töltőkábellel a mobilok és tabletek akkumulátorát kifogástalan állapotban lehet tartani, vészhelyzetben kétszer gyorsabban lehet vele tölteni és nem is gabalyodik össze.

A mobilok és tabletek töltőivel három alapvető probléma van. Egyrészt rosszul használjuk őket, ugyanis sokszor kellene keveset tölteni velük, de ha ez nem megoldható, legalább levenni a készülékről, ha már 100 százalékon van az aksi - ezzel hosszútávon nő az akkumulátor élettartama. Másodszor lassan töltenek, ha sietnénk ez nagyon idegesítő. Harmadszor pedig: állandóan összegabalyodnak.

Ezt a három gondot egy csapásra oldja meg az UsBidi amely, így nem is csoda, hogy pár óra alatt megkereste a piacra dobáshoz szükséges 35 ezer ausztrál dollárt a Kickstarteren, két nap után már 400 ezer felett járt.

©

Az "okostöltő" azért jobb bármelyik más gyári töltőkábelnél, mert kifogástalan állapotban tartja az aksit azzal, hogy érzékeli, ha 100 százalékos a töltöttség. Ekkor ugyanis automatikusan megszünteti a töltést, így nem rontja az aksi állapotát és megkíméli a készüléket a túlmelegedéstől. A töltés lezárását piros színű fénnyel jelzi is.

Van rajta egy gomb, amely leállítja az adatok szinkronizálását, ezzel a fejlesztők szerint szükség esetén körülbelül kétszer gyorsabbá tehető a töltés. Be van vonva egy olyan anyaggal, amely védi a kábelt és ruganyossága miatt nem gabalyodik össze.

Az UsBidi-hez jár egy apró mágnes, amelyet bárhová felszerelhetünk, hogy a kábel vége mindig jó helyen maradjon. Három színben kínálják a Kickstarteren, ahol a Micro-USB-s és Lightning verzióval androidosok, iPhone-osok és iPad-esek is kaphatnak belőle. Az ára sem vészes: 18 dollárért (kb. 5200 forint) lehet előrendelni.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!