szerző:
hvg.hu

A százmilliók által használt androidos Chrome alkalmazásban mostantól alapértelmezetten bekapcsolt funkció figyelmeztet, ha a meglátogatni kívánt weboldal vírusos vagy az adatainkat szeretné ellopni.

Vannak olyan rosszindulatú programok, melyek már akkor is megfertőzhetik a gépünket, ha csak meglátogatunk egy weboldalt. És vannak olyan weboldalak, amik csak első ránézésre tűnnek mondjuk Facebooknak, igazából csak a facebookos belépési adatainkat lopják el. Ezek jelentős részére már régóta figyelmeztet az asztali Chrome böngésző, most pedig a rengeteg ember használt androidos Chrome alkalmazásban is bekapcsolták a funkciót. Amint érzékeli, hogy veszélyesnak ítélt oldalra indulnánk, még a lap betöltése előtt közbeékeli az alábbihoz hasonló figyelmeztetést.

©

Ahhoz, hogy a Biztonságos böngészés funkció működjön, a Google Play Services 8.1-es verziója és a Chrome alkalmazás legalább 46-os verziója szükséges. A két dolog végigellenőrzése helyett egyszerűbb, ha bemegy a Chrome beállításainak Adatvédelem részébe, ott rögtön megtalálja, hogy aktív-e a funkció.

©

Ha nem, közvetetten manuálisan is aktiválhatja a dolgot, ha bekapcsolja a Chrome adatforgalom-csökkentő szolgáltatását, amivel ráadásul az internetezését is gyorsíthatja. Ennek mikéntjéről itt olvashat.

Ha máskor is tudni szeretne a Chrome új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!