szerző:
hvg.hu

Mindössze fél évre volt a szüksége a Windows 10-nek ahhoz, hogy a világ második legnépszerűbb operációs rendszerévé váljon.

Jelenleg a Windows 10 a második leginkább használt operációs rendszer a PC-piacon – derül ki a Netmarketshare friss jelentéséből. A piac 11,8 százalékán használják, és ezzel megelőzte a Windows 8.1-et (10,4 százalék) és a Windows XP-t is (11,4 százalék).

Az első helyen hosszú idő óta nagy magabiztossággal trónol a Windows 7, a piac több mint 52 százaléka az övé. A teljes PC-piac körülbelül 1,5 milliárd gépet számlál, ami azt jelenti, jegyzi meg a Business Insider, hogy a Windows 10 már 160 millió gépen fut. Igaz, a Microsoft 200 millió felhasználóról beszél, de ebben persze már benne vannak a tableteket és Xboxokat használók is.

©

A Windows 7-et – az előbbieknek megfelelően – rengetegen, 780 millióan használják. Az Apple asztali operációs rendszerének, a Mac OS X-nek pedig 75 millió felhasználó szavazott bizalmat.

Ha érdeklik a Windows újdonságai, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!